Μπορεί οι συμπατριώτες μας σε άλλα μέρη της Ελλάδας να είναι συνηθισμένοι στα χιόνια κάθε χρόνο, για ‘μας τους Αθηναίους όμως το χιόνι αποτελεί σπάνιο και εξαιρετικό γεγονός (και δε μιλώ μόνο για τους μικρούς, που το περιμένουν πώς και πώς).
Αυτή είναι μια εικόνα του χιονισμένου Υμηττού, στην περιοχή της Καισαριανής. Παρά το λιγοστό και αραιό χιόνι, οι Αθηναίοι πήραν τα βουνά μ’ ενθουσιασμό. Στο αριστερό άκρο της εικόνας, η κορυφή του Υμηττού φαίνεται κατάλευκη, καλυμμένη από ένα πιο παχύτερο στρώμα χιονιού.
Φαίνεται πως φέτος ο χειμώνας δε θέλει να δώσει τη θέση του στην Άνοιξη. Αρχικά παρέλειψε τις αλκυονίδες, τώρα χιονίζει μέσ’ στο Φλεβάρη. Για να δούμε τι θα φέρουν οι επόμενες μέρες: περισσότερο χιόνι και κρύο, ή την Άνοιξη επιτέλους;