Τελευταία κυκλοφορεί ένα βιντεοκλίπ το οποίο γυρίστηκε από εθελοντές και δείχνει ανθρώπους να χορεύουν σε διάφορες πόλεις του κόσμου, με σκοπό να περάσει το μήνυμα της αδελφοσύνης και της συμφιλίωσης.
Πέρα από το θετικό του μηνύματος, η δική μου προσωπική παρατήρηση είναι ότι εννιά από τα αποσπάσματα που απαρτίζουν το βίντεο είναι γυρισμένα στην Αθήνα, μπροστά σε γνωστά τοπόσημα της πόλης: Ακαδημία (0:37, 2:29), Παρθενώνας (1:18, 1:58, 2:31, 2:58), Ηρώδειο (2:00), Πανεπιστήμιο (2:44, ) και Βιβλιοθήκη (4:15).
Πρέπει να πως ότι ως Αθηναίος νιώθω περήφανος. Όμως, ως αρχαιολόγος και ξεναγός, ξέρω πως παρόμοιες λήψεις στον Ιερό Βράχο απαγορεύονται χωρίς ειδική άδεια. Θέλω λοιπόν να πιστεύω πως για τα γυρίσματα πάνω στην Ακρόπολη δόθηκε άδεια, αλλιώς θα πρέπει να υποθέσω πως οι φύλακες κοιμόνταν.
__________________
Σημείωση: Το βίντεο, με μουσική του Justin Timberlake, μπορείτε να το δείτε εδώ. Οι εικόνες είναι στιγμιότυπα από το βίντεο. Όλα τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς του.